Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Netanyahu’dan Gazze’ye operasyon için hazırlık talimatı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Tel Aviv’den siyasi bir kaynak, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Bakanlar Kurulu üyelerine hitaben yaptığı dünkü konuşmasında, Gazze’deki ‘insani krize’ çözüm üretilememesi halinde geniş çaplı bir askeri operasyona ihtiyaç duyulacağını söylediğini bildirdi.

Kaynağın aktardığına göre Netanyahu, ülkesinin ‘Filistin içindeki anlaşmazlıkların bir parçası olmayı kabul etmeyeceğini’ belirttiği açıklamasında, ordu ve güvenlik birimlerine Gazze’ye yönelik geniş çaplı bir operasyona hazırlık yapmaları için talimat verdi.

İsrail güvenlik güçleri tarafından hazırlanan raporda, Filistin yönetimi ile Hamas arasındaki anlaşmazlıkların önümüzdeki günlerde çatışmalara dönüşebileceği değerlendirmesinde bulunuluyor. Raporda, çatışmaların patlak vermesi halinde Hamas’ın, savaşı ablukaya karşı veriyor gibi görünmek için oklarını İsrail’e yöneltme ihtimaline dikkat çekiliyor.

“Askeri olarak hazırlanıyoruz. Bu boş bir ifade değil”

Geçtiğimiz günlerde Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ı ‘Gazze’ye para akışını durdurarak bölgeyi boğmaya çalışmakla’ suçlayan İsrail Başbakanı Netanyahu, “Gazze’deki huzursuzluğun azalması bizim için arzu edilir bir durumdur. Ancak bunun gerçekleşeceğinden emin değiliz. Dolayısıyla askeri olarak hazırlanıyoruz. Bu boş bir ifade değil” diye konuştu.