Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Kim’in Rolls Royce’u tartışma yarattı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un bu hafta sonu ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile Pyongyang’taki görüşmesine siyah bir Rolls-Royce ile gelmesi bazı sorulara neden oldu.

Kuzey Koreli analistler, yayınlanan fotoğrafta lüks otomobil endüstrisinde lider olan Rolls-Royce’un kartal sembolü olduğunu fark etti. Bu aracın Rolls-Royce’un yeni serisinden olduğu ve yakın zamanda alındığı iddia edildi.

Kuzey Kore liderinin seyahatlerinde en lüks limuzinleri kullandığı biliniyor.

Söz konusu durumun doğrulanması durumunda Kuzey Kore, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin Kuzey Kore’ye lüks araç satışını yasaklayan yaptırımlarını delmiş oluyor.

Farklı medya kuruluşları, Kim’in babası Kim Jong-il’in dünyanın her yerinden lüks eşyalar almak ve uluslararası yaptırımlardan kaçınmak için para dolu çantayla dolaşan kişisel alışveriş yardımcısının olduğunu aktardı.

CNN’in haberine göre Kim’in Pompeo ile görüşmesine söz konusu lüks araçla gitmesi, ABD’ye ‘diplomatik bir tokat’ olarak yorumlanabilir.

Donald Trump başkanlığındaki ABD yönetimi uluslararası topluma, nükleer programı nedeniyle Kuzey Kore’ye karşı sert yaptırımlar uygulamasının zorunlu olduğunu bildirmişti.