Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Kral 6. Muhammed: Fas, fırsatçıların değil fırsatların ülkesi olması gerekir | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Fas Kralı 6. Muhammed, ülkesinin karşı karşıya kaldığı zorlukların çeşitli ve iç içe olduğunu, beklemeyi kabul etmediğini ve bunların dar hesapların ürünü olduğunu belirterek, ülkesinin fırsatçıların değil fırsatlar ülkesi olmasını istediğini söyledi.

Kral, Faslıların her nerede olursa olsun kendisini ülkesine hizmet için adamasının, kalkınmanın ve büyümenin getirdiği fırsatlardan eşit bir şekilde faydalanmasının gerekli olduğunu ifade etti.

Fas Kralı, dün, 10’uncu Dönem 3’üncü yasama yılının ilk oturumu münasebetiyle mecliste yaptığı konuşmada, “Bugün Fas, geçmişte olduğundan daha fazla, ülkesinin çıkarları için gayret sarf edecek, Fas’ı bölmek yerine birlik olması için çalışacak hakiki vatandaşlara, tüm özverisi görevlerine bağlı kalacak dürüst devlet adamlarına ihtiyaç duyuyor” dedi.

Kral Muhammed, milletvekillerine hitaben yaptığı konuşmada, “Bu süreçte Allah yardımcınız olsun, yurtseverliğin gerekliliklerini yerine getirin, ülkenin ve vatandaşların çıkarlarını her şeyin üstünde tutmaya çalışın” ifadelerini kullandı.

Kral, önceki yıl meclis kürsüsünden yaptığı çağrıyı hatırlatarak, vekillerden, ulusal kalkınma modelini gözden geçirmelerini, vatandaşların ihtiyaçlarına cevap veren, eşitsizlikleri ve farklılıkları sınırlayan, sosyal ve bölgesel adaleti sağlayabilecek yeni bir bakış açısı geliştirmelerini istedi.

Fas Kralı, konuşmasının devamında, “Bizim açımızdan, bu yıl başlattığımız reform ve girişimler yoluyla, bazı yapı taşlarını yerine koymaya ve yön haritamızı çıkarmaya çalıştık. Bu da, eğitim ve öğretim, gençlerin karşılaştığı problemler ve sosyal yardım gibi beklemeyi kabul etmeyen ve ulusal mutabakatın alanına dahil olan acil konulara odaklanarak oldu” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Kral 6. Muhammed, yeni kalkınma modelinin oluşturulması amacıyla, kapsamlı ve entegre stratejik perspektif çerçevesinde, katkıları derleme, düzenleme ve yapılandırma görevini yerine getirecek özel bir komite kurmaya karar verdiğini açıkladı.