Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Irak’taki AB Misyonu’nun süresini uzatıldı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Avrupa Birliği (AB), geçen yıl kurduğu misyonunun süresini uzattı.

Irak’ta devlet kurumlarının yeniden yapılandırılması kapsamında Iraklı yetkililere yardımcı olmak için geçen yıl kurulan AB misyonu, yaklaşık 65 milyon avroluk bir bütçe ile 2020’ye kadar görev yapacak.

Lüksemburg’da toplanan AB Dışişleri Konseyi, AB’nin Irak misyonunun süresini 17 Nisan 2020’ye kadar uzatma kararı aldı.

Misyon, üç stratejik hedefe ulaşmayı amaçlamakta:
Irak ulusal güvenlik stratejisinin sivil unsurlarının reform gerekliliklerini belirlemek, bu alanda AB desteğini koordine etmek ve AB için ulusal ve bölgesel alanlarda oluşan fırsatları değerlendirmek.

Geçen sene Ekim ayında kurulan misyonun Irak’ın güvenlik ve barışı koruma yetkisine sahip devlet kuruluşlarının inşasına destek vereceği bildirilmişti.

AB Irak misyonunun aynı zamanda Irak’ın ulusal güvenliğini öncelikli olarak tehdit eden unsurlar olan terörizm, yolsuzluk, siyasi istikrarsızlık, etnik ve mezhepsel kutuplaşma konularında yardım sağlayacağı ifade edilmişti. Misyonun Birleşmiş Milletler, NATO ve DEAŞ’a karşı uluslararası koalisyonla yakın iş birliği içinde hareket edeceği kararının Irak hükümetinden gelen talep doğrultusunda alındığı kaydedilmişti.

Misyon, özellikle sınır yönetimi, mali suçlar, kara para aklama, anıtların kaçakçılığı ve kültürel miras ile ilgili olarak, terörizm ve organize suçla mücadelede kapsamlı bir stratejinin uygulanmasına katkıda bulunuyor. Ülkede NATO misyonu da dahil olmak üzere Irak’ta faaliyet gösteren kilit uluslararası aktörlerle koordineli olarak çalışmaktadır.

Alman Markus Ritter’in başkanlığını yürüttüğü Bağdat merkezli misyonun 52 personeli bulunuyor.