Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Tunus’ta sel felaketi: 5 ölü | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Tunus İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülkenin dünden bu yana etkili olan şiddetli yağışlar neticesinde yaşanan selde 5 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin de kaybolduğu bildirildi.

Tunus’un kuzeydoğusundaki Nabil kentinde, geçtiğimiz ay etkili olan şiddetli yağışlar sonucu meydana gelen sel felaketinde de 5 kişi hayatını kaybetmişti.

Tunus İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Sufyan el-Zak’ın aktardığı bilgilere göre, şiddetli yağışların neden olduğu sel felaketinde, 2 kişi ülkenin kuzeybatısındaki Kaf bölgesinde, 1 kişi kuzeydoğuda yer alan Grombalia şehrinde, 6 yaşında bir çocuk Sidi Bu Said bölgesinde ve 1 kişi de Kassarin ilinde hayatını kaybetti.

Açıklamada, ayrıca Kassarin ve Zağvan illerinde ise 2 kişinin kaybolduğu belirtildi.

Tunus Meteoroloji Ajansı, Tunus’un birçok bölgesinde şiddetli yağışların devam edeceğini bildirirken, su seviyesi okulların kapalı olduğu başkent Tunus ve diğer bazı şehirlerde artış göstermeye devam etti.

Şiddetli yağışlar nedeniyle, Kassarin ve Sisi Bu Said’de de eğitime ara verilirken, İçişleri Bakanlığı, şehirleri birbirine bağlayan yolların açık olmadığını belirterek, sürücülere önlem almaları yönünde çağrıda bulundu.