Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Husiler, Yemen’de ağır kayıplar veriyor | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Yemen’de Husiler Kızıldeniz Cephesi’nde ağır yenilgilere uğruyor. Amalika Tugayları’nın operasyonlarında üst düzey Husi komutan Ebu Yahya ölü geçirildi.

Hükümet güçlerinin, Bakam bölgesinin kontrolünü ele geçirdiği ve Maran bölgesinin kurtarıldığı bildirildi.

Husi milislerinin Saada Cephesi’nde sürekli kayıp vermesinin yanısıra Kızıldeniz Sahil cephesinde de onlarca kayıp verdiği bildiriliyor.

Amalika Tugayları Tahita’daki çiftlikleri ele geçirdi

Yemen ordusunun resmi askerî kaynaklarına göre, Hudeyde’nin güneyindeki Kızıldeniz Sahil Cephesi’nde (Batı Kıyısı) meşru Hükümet saflarında savaşan Amalika Tugayları, Tahita kasabasının doğusundaki bazı çiftlikleri ele geçirdi. Tugaylar, Zabid kentinin batısında kalan az sayıda Husi güçlerini de esir aldı.
Amalika Tugayları’ndan yapılan açıklamada, çiftliklerin kurtarılmasından sonra, milis unsurlarının bölgeye tekrar sızmasını önlemek için önlemler alındığını belirtildi.

Husiler 8 yaşındaki kızı vurdu

Husi milisleri ise Hudeyde’nin güneyindeki Tahita’dan çekilirken sivillere ait yerleşim birimlerini bombaladılar. Husilerin keskin nişancı ateşinde Fatıma İsmail adında 8 yaşında bir kız çocuğunun vurulduğu bildirildi.

Şarkul Avsat’ın edindiği bilgiye göre, yerel kaynaklar, evinin önünde oynarken vurulan Fatıma İsmail’in hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığını, vücudundaki merminin çıkarılmasının ardından evine gönderildirildiğini bildirdi.

Biri lider, 15 Husi öldürüldü

Öte yandan Yemen askeri kaynakları, koalisyon güçlerinin hava desteğinde operasyonlarına devam eden Amalika Tugayları ile çatışmaya giren Husiler’den 15’inin ölü olarak ele geçirildiğini açıkladı. Öldürülenler arasında Ebu Yahya lakaplı Husi lider Zekeriya Yahya Ahmed Mutahar Şerafed el-Makni de bulunuyordu.

Amalika Tugayları, Ebu Yahya’nın üst düzey bir yetkili olduğunu ve Tahran rejimine bağlı Lübnan, Irak ve İran’daki terör kamplarında eğitim aldığını belirtti.