Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

BM Yemen Özel Temsilcisi Griffiths Taiz’i ziyaret edecek | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi Martin Griffiths’in, Husi milisleri tarafından 4 gün boyunca kuşatma altına alınan Taiz kentini gelecek Pazar günü ziyaret edeceği açıklandı.

Saba Haber Ajansı’na göre, Griffiths’in büro şefi Muhammed Khater ziyaretin hazırlıkları için Taiz’deki yerel yöneticilerle görüşme yaptı. Görüşmede ayrıca kente insani yardımın ulaştırılması ve BM ofisi açılması gibi konular da ele alındı.

Aden ve Taiz ziyareti öncesi Griffiths’in bu haftayı Washington’da geçireceği ve ilgili yetkililerle ülkenin ekonomisi üzerine görüşmeler yapacağı bildirildi.

Yemen konulu kritik toplantı

Öte yandan Yemen hükümeti ve Husi temsilcilerinin yanı sıra bölgesel ve uluslararası tarafların katılacağı bir toplantının Niarobi kentinde düzenlenmesi bekleniyor. Toplantı gerçekleşirse, Ağustos 2016’daki Kuveyt görüşmelerinden bu yana meşru hükümet ve Husilerin bir araya geldiği ilk toplantı olacak.

Griffiths’in Kasım ayı başında olmasını istediği müzakerelerin takviminin belirlenmesi beklenirken, son dakika sürprizlerinden kaçınmak ve lojistik düzenlemeler üzerine çalışmak istediği ifade edildi.