Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Avustralya’da cinsel istismar mağdurlarına ‘ulusal özür’ | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, devletin yıllardır işlenen suçun önüne geçmekte başarısız olduğunu kabul ederek, cinsel istismara uğrayan binlerce kurbandan özür diledi.

Morrison, parlamentoda yaptığı konuşmada, çocuk istismarı kurbanları olarak bilinen 15 bin kişiden özür dileyerek, “Bu Avusturalyalılar tarafından Avusturalyalılara yapıldı. Düşmanlar içimizde, aramızda. Biz devlet olarak onları terk ettik. Bu bizi her zaman rahatsız edecek bir utanç” dedi. Morrison, tacizlerin çoğunun Katolik kiliselerinde, okullarda, yetimhanelerde, spor kulüplerinde, ülkenin dört bir yanında on yıllardır gerçekleştirildiğini ifade ederek, “Bir çocuk konuştuğu zaman ona inanılmadı, suçlular cezasız kaldı. Biz size inanıyoruz” dedi.

Başbakan: Üzgünüz

Morrison, “Bugün koruyamadığımız çocuklar için özür diliyoruz. Üzgünüz. Güvenlerine ihanet ettiğimiz ve çocuklarının yaralarını iyileştirmek için mücadele babalar için üzgünüz” diye konuştu. Başbakanın konuşmasının ardından parlamentoda cinsel istismar mağdurları için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Morrison konuşma yaptığı sırada konuşmasından etkilenen bazı katılımcıların gözyaşlarına hakim olamadığı dikkatlerden kaçmadı.

Parlamentodaki konuşmaların ardından dışarı çıkan cinsel istismara uğrayan ve hayatını kaybedenlerin aileleri, kurbanların isimlerinin yazılı olduğu kolyeleri boyunlarına taktı.

Katolik Kilisesi liderleri özür diledi

Avustralya Katolik Kilisesi liderleri de dahil olmak üzere Avustralya’daki birçok kurum kurbanları korumadaki yetersizlikleri nedeniyle mağdur ailelerden özür diledi.

Avusturalya’daki soruşturma komisyonuna göre 1950 ila 2010 yılları arasında Katolik rahiplerin yüzde 7’si istismarla suçlanıyor. Ülkede çocukların şikâyetleri nadiren araştırılırken, bazıları ise iddialar nedeniyle cezalandırıldı.