Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Kral Selman Macron ve May ile telefonda görüştü | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İngiltere Başbakanı Theresa May ile telefonda görüştü.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ile dün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Fransa ve Suudi Arabistan arasındaki tarihi ilişkiler gözden geçirilirken, başta Yemen ve Suriye olmak üzere bölgesel konular da görüşmenin ana gündem maddeleri arasındaydı.

Kral Selman, Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesine ilişkin tüm gerçeklere ulaşabilmek adına Riyad’ın aldığı kararlar hakkında Macron’a bilgi verirken, Suudi hükümetinin suçlulara caydırıcı bir ceza verme konusunda kararlı olduğunu belirtti.

Macron ise, bu davada alınan kararların, tüm gerçeklerin şeffaf ve net bir şekilde ortaya çıkarılacağı bir sonuca ulaşılmasını sağlayacağına dair umutlu olduğunu dile getirdi.

Kral Selman May ile de görüştü

Kral Selman ayrıca, İngiltere Başbakanı Theresa May ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İki ülke arasındaki işbirliği ve tüm alanlarda ilişkileri güçlendirme çabalarının gözden geçirildiği görüşmede, Kral Selman, aldıkları önlemler ve Cemal Kaşıkçı’nın maruz kaldığı olay hakkında May’e bilgi verdi. Kral Selman görüşmede Kaşıkçı olayının ardındaki gerçekleri ortaya çıkarmak için Suudi-Türk ortak araştırma ekibi tarafından yürütülen soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

May ise, Suudi Arabistan’a, Türkiye’nin yürüttüğü soruşturmada iş birliği yapması ve sonuçlar konusunda şeffaf olması çağrısında bulunurken, olayın sorumlularının uygun şekilde hesap vermesi gerektiğini dile getirdi.