Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Dünyanın en büyük eğlence merkezi Qiddiya, 2022 yılında Riyad’da açılacak | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Riyad/Şarku’l Avsat

Qiddiya Projesi İcra Kurulu Müdürü Michael Reininger, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’ın güneyinde açılması planlanan dünyanın en büyük eğlence yerlerinden Qiddiya’nın cazibe, spor, kültür ve sanat gibi ilkeleri olduğunu aktardı.

Dün sona eren Riyad’daki Geleceğe Yatırım Girişimi forumunda konuşan Reininger, Qiddiya Projesi’nin eşi benzeri olmayan bir eğlence merkezi olduğunu aktardı. Reininger açıklamasında şunları söyledi:

“Yetenek, hırs, ruh ve potansiyelin olduğu bu projeye çok inanıyorum. Bu yeri, eğlenceyi ve kültürel isteklerini karşılamak isteyen nesiller dört gözle bekliyor. Qiddiya, yıl boyunca günün her saatinin kültür, sanat ve mirasa adandığı bir yer. Eğlence merkezinde lunapark, su parkları, gündüz eğlence mekanları, spor tesisleri, hayvanat bahçesi, eğlence, eğitim merkezleri ve restoranlar gibi yerler olacak.”

Reininger, bu sayılanların projenin sadece bir kısmı olduğunu belirttiği açıklamasına şöyle devam etti:

“Bütün bunlar proje kapsamındakilerin sadece yarısı. Projenin gelişmesini desteklemek için yerleşim alanlarının, endüstriyel iş yerlerinin, lojistik alanların da çalışması gerekiyor. Projenin sürdürülebilirliği sağlamak adına birçok şeye ihtiyaç duyuyoruz. Bu, her yönüyle dünyada eşi benzeri görülmemiş bir proje.”

Reininger yatırımcıların ve fikir sahiplerinin dört gözle beklediği mega proje için “Biz bu sürece Kızıldeniz Projesi ile başladık… Suudi vatandaşlara daha güzel bir gelecek inşa etmek istediğimiz, dünyada tarih ve doğal kültürel mirasın arasında mükemmel geometrik bir şerit olan bu yer Riyad’a sadece birkaç dakika uzaklıkta” dedi.

Suudilerin yurt dışında eğlence için yaptıkları harcamaların yıllık 3 milyar dolardan fazla olduğuna dikkat çeken Proje Müdürü konuya dair şu ifadeleri kullandı:

“Eğlence sektörü tüketicilerinin üçte ikisini 35 yaşın altında bulunuyor. Bu orta ve yüksek gelirli Krallık nüfusunun yarısına tekabül ediyor. Dünyanın birçok yerine seyahat düzenleyerek bu sektöre yıllık 3 milyar dolardan fazla harcama yapılan bu pazarın büyük bir kısmını almak istiyoruz. Bunun için yenilikler yaratıyoruz.”

Çalışmalarına ABD’nin Six Flags adlı eğlence grubuyla ortak olarak devam edilen Qiddiyah’ın 2022 yılında açılması planlanıyor. Qiddiyah eğlence merkezinin Uluslar arası çapta yatırımcı şirketlerin ziyaret yeri haline gelmesi bekleniyor.