Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Endonezya’da düşen uçakta çok sayıda ceset parçasına ulaşıldı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Cakarta/Şarku’l Avsat

Endonezya’da Lion Air havayolu şirketine ait yolcu uçağı, Cakarta-Pangkal Pinang seferi için havalandıktan kısa bir süre sonra 181 kişilik yolcu ve 6 mürettebatıyla denize düşmüş, kazada kurtulan olmamıştı.

Arama kurtarma çalışmalarına katılan onlarca dalgıç bulunan ceset parçalarından sonra hayatta kalan kişi olabileceğine ihtimal vermiyor. Uçağın Java adası yakınlarında 30- 40 m. derinliğindeki kıyıda parçalanmış olabileceği düşünülüyor. Ulusal Arama ve Kurtarma Kurumu (BASARNAS) Başkanı Muhammed Syaugi, şimdiye kadar ekibin bulduğu 10 poşet ceset parçasının Cakarta’ya DNA testi yapmak üzere gönderildiğini açıkladı.

Aileler test sonuçlarının çıkmasını bekliyor. Polis Ari Dunno, bir bebeğin ceset parçalarının da bulunduğunu açıkladı. Ekipler kurbanların cüzdan, ayakkabı ve giysilerini 14 poşet içinde topladı. Syaugi “uçağı bulabileceğimizi umut ediyoruz. Suyun yüzeyindeki her şeyi topladık” dedi.

Endonezya, Hava Yolları Şirketlerinden bütün Boeing 737 Max tipi uçakların kontrolden geçirilmesini istedi. Endonezya Ulaştırma Bakanı Sindi Rahayu “şirketlerin bu uçakların hepsini test etmelerini emrettim” dedi.

Birkaç ay önce hizmete giren Boeing 737 Max uçağı, kalkıştan 12 dakika sonra gözetleme kulesi ile iletişimi kesilmeden önce başkent havaalanına geri dönmek istedi. Ulusal Ulaştırma Güvenliği Komitesi uçakta 178 yetişkin, iki çocuk, iki bebek ve 8 uçuş ekibi taşıdığını söyledi.

Yolcular arasında Endonezya Mali Bakanlığı’nın 20 çalışanı ile İtalyan sporcu Andrea Manfredi de bulunuyordu. Arama Kurtarma Ekibi sözcüsü Yusuf Latif, “önceliğimiz sonar bulunan beş savaş gemisini kullanarak uçağın ana gövdesine ulaşmak” dedi. Uçağın kara kutusuna ise henüz ulaşılamadı.

Lion Air CEO’su Edward Sirait yaptığı açıklamada, düşen uçağın bir önceki uçuşunda teknik arıza verdiği ancak sorunun giderildiğini söyledi. Sirait, “Ulusal Ulaştırma Güvenliği Komitesi’nin soruşturmasını bekliyoruz” dedi. Öte yandan Boeing Grup yaptığı açıklamada olayı araştırmak için teknik destek vermeye hazır olduklarını belirtti. Lion Air şirketi Endonezya’nın en düşük maliyetli hava yolu şirketi. Şirket bu yıl 50 adet Boeing 737 Max uçağı alma niyetini açıklamıştı.