Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Rusya’da FSB saldırısının ardından terör soruşturması başlatıldı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Rusya’nın kuzeyinde bulunan Arhangelsk şehrinde 17 yaşında bir kişinin Rus istihbaratı Federal Güvenlik Servisi (FSB) binası girişinde bombalı terör saldırısı gerçekleştirmesinin ardından şüpheli bir terör eylemine ilişkin soruşturma başlatıldı.

Rus soruşturma komitesi, ismi açıklanmayan şüphelinin Arhangelsk kentindeki FSB binasının girişinde ev yapımı bir bombayla kendini patlattığını açıkladı. Saldırgan olay yerinde hayatını kaybettiği bildirildi.

Müfettişler, genç adamın Moskova’nın yaklaşık bin kilometre güneyindeki bir şehirde ikamet ettiği bilgisine ulaştıklarını belirtseler de kimliğini açıklamadı. Patlama esnasında 3 FSB çalışanının yaralandığı bilgisini veren soruşturma komitesi, gencin güvenlik kamerasıyla kaydedilen görüntülerini yayınladı. Videoda binaya giren gencin çantasından çıkardığı bilinmeyen bir cismin bir süre sonra patlattığı görüldü. Komite sözcüsü, Moskova’nın soruşturma açtığını ve Rus Araştırma Komitesi Başkanı Alexander Bastrykin’in en yakın zamanda tüm ayrıntı ve detaylara ulaşmak istediğini ifade etti.

Saldırganın çevresi incelenecek

Sözcü, araştırma kapsamında gencin temasta bulunduğu kişilerin ve aile koşullarının araştırılacağını belirtti. Rus medyası saldırıdan önce sosyal medya üzerinden genç tarafından paylaşıldığı onaylanmayan bir gönderi yayınladığını aktardı. Gönderide göre genç kendini anarşist ve komünist olarak tanımlayarak, FSB’nin davalar uydurması ve insanlara işkence etmesi nedeniyle bunu yapmaya karar verdiğini ifade ediyor. Ekim ayının başında Kırım yarımadasında yer alan bir enstitüde 18 yaşında bir öğrenci rastgele ateş açarak en az 19 kişiyi öldürmüş, onlarca kişiyi de yaralamıştı. Saldırının ardından saldırgan öğrenci de intihar etmişti.