Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Cezayir’de 3 terörist ordu güçlerine teslim oldu | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Cezayir/Boualem Ghomrassa/Şarku’l Avsat

Cezayir Savunma Bakanlığı, 3 teröristin ülkenin doğusunda askeri yetkililere teslim olduğunu açıkladı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Ebu Eymen Sabit” olarak bilinen Bilal Filali isimli teröristin Skikda şehrindeki ordu güçlerine teslim olduğu duyuruldu. Filali’yle beraber aile üyesi 12 kişinin de polis korumasında gözetim altına alındığı ifade edildi.

Açıklamada, Filali’nin teslim olmasının ardından güvenlik güçleriyle çatışmaya giren iki teröristin daha aileleriyle teslim olduğu belirtildi. Ancak Filali’nin teslim olması hakkında detaylı bilgi vermeyen bakanlık, militanın, “1998’de suç gruplarına katıldığını, makineli tüfek ve mühimmatıyla teslim olduğunu” açıkladı.

Bakanlık Ebu Eymen’in terör faaliyetlerini bıraktığına dair 6 fotoğraf yayınladı. Fotoğrafların bazılarında askeri kışla olduğu düşünülen odada 3 kadın ve çocuklar bulunuyor. Başka bir fotoğrafta, peçeli kadınlar dağlık bir yerde çocuklarla beraber görülüyor. Bir diğer fotoğrafta radikallerin ormanlık bir yerde yaşadıkları sığınaklar görülürken, çocukların yaşlarının küçüklüğüne bakıldığında, sığınaklarda doğdukları tahmin ediliyor. İçişleri Bakanlığı’nın raporuna göre ülkede bu şekilde yaşayan çocukların sayısı 600’e ulaşırken, yerel medya onları “Dağ Çocukları” olarak adlandırıyor.

Savunma Bakanlığı, diğer 2 teröristin ülkenin güneydoğusundaki Libya sınırı yakınlarında ordu güçlerine teslim olduğunu açıklarken, yanlarındaki mühimmatları askerlere teslim ettiklerini belirtti.

Öte yandan Cezayir Savunma Bakanlığı, ordunun terörist gruplara ait, beş konvansiyonel bomba ve çeşitli patlayıcı cihazların yanı sıra militanlara ait kıyafet ve battaniye ele geçirdiğini, ülke çapında terörle mücadele operasyonlarının kararlılıkla sürdüğünü açıkladı.

Cezayir, ülkenin kuzey kesimindeki dağlık bölgelerde El Kaide ve DEAŞ gibi silahlı terör örgütlerine yönelik operasyonlar yürütüyor.