Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Esed güçleri İdlib’e saldırırken muhalifler bayraklarını değiştirdi | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Beyrut: Şarku’l Avsat

Suriye’nin kuzeyindeki tampon bölgede ihlallerin gerçekleştiği sırada, Suriye Genel Konferansı Kurucu Heyeti, Suriye Devrimi bayrağında yapılan bazı değişiklikleri onayladı. Heyet, yeni bayrağı Esed rejiminden özgürleştirilmiş alanlarda kullanılacak resmi bayrak olarak benimsedi.

Yeni bayrak üstte yeşil, ortada beyaz en altta ise kırımızı olmak üzere dört renkten ve ortasında rikâ hattıyla “Lailahe illallah Muhammedu’r Resulullah” yazısından oluşuyor.

Esed güçleri ateşkesi ihlal etmeye devam ediyor

Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib’in güney ve doğusunda konuşlu Esed rejimine bağlı birliklerin bölgeye düzenlediği top ateşi ve füze saldırılarında bazı siviller yaralandı.

İdlib’in doğu kırsalında bulunan Suha köyü yakınlarında ise daha önce rejim güçleri tarafından atılan patlamamış bir misket bombasının patlaması sonucu bir çocuk yaralandı.

Rejime bağlı güçler, Halep’in batı kırsalında Kefr Hamra, Cebel Şuveyhina ve el-Raşidin beldelerini de top ateşiyle hedef alırken, bombardımanlarda herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmadığı bildirildi.

Hama’nın kuzey kırsalında ise Esed rejimine bağlı kuvvetler, Morek ve el-Lattamina beldeleri ile el-Cenabira, Tel el-Dahr, el-Ciset köyleri ve Atşan beldesini bombaladı.

Öte yandan, rejim güçlerinin daha önce Rusya aracılığıyla Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile vardığı tahliye anlaşmalarını ihlal etmeye devam ettiği bildirildi. Rejime bağlı güvenlik birimlerinin Şam, Dera ve Deyr-i Zor’da anlaşma kapsamına giren bazı ÖSO unsurlarını tutukladığı kaydedildi.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), konuya dair yayınladığı açıklamada, rejimin bombardıman ve tutuklamalarla işlediği ihlallerin durdurulmasını istedi.

Devrimci grupların Rusya ve Türkiye arasında varılan İdlib anlaşmasına uymaya devam ettiğini belirten SMDK, garantör tarafların anlaşmayı rejim ve müttefiklerinin ihlallerinden koruması gerektiğini vurguladı.