Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

ABD: Ukrayna, Rusya-Almanya doğalgaz boru hattı projesiyle mücadele edecek | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Ukrayna’nın, Avrupa’nın güvenliğini zayıflatması nedeniyle Kuzey Akım 2 Rusya-Almanya doğalgaz boru hattı projesiyle mücadele edeceği sözünü verdi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin ile Washington’da bir araya geldiği toplantının ardından ortak basın toplantısında konuşan Pompeo, Ukrayna’nın Rus saldırganlığına karşı mücadelesinde, ABD’den daha büyük bir dostu olmadığını söyledi.

Pompeo, “Ukrayna’nın ekonomik ve stratejik güvenliğini baltalayan ayrıca Rus gazına bağlı olan Avrupa uluslarının egemenliğini tehlikeye atma riski taşıyan Kuzey Akımı 2 projesini durdurmak için birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Avrupalı dostlarımızın, Rusya’nın Sovyet zincirlerini attığından bu yana Ukrayna’da giriştiği siyasi ve ekonomik manipülasyona karşı av olmasını istemiyoruz” dedi.

ABD’nin, Rusya’nın Kırım’ı ilhak etme girişimini asla kabul etmeyeceğini söyleyen Pompeo, “Moskova, Minsk anlaşmasını tam olarak uygulayana ve Kırım Ukrayna kontrolüne geri dönene kadar yaptırım uygulamaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Şubat 2015’te Fransa-Almanya arabulucuğunda imzalanan Minsk Anlaşması Ukrayna’nın doğusundaki 10 binden fazla insanın ölmesine neden olan çatışmaları önemli ölçüde azalttı.

Kuzey Akımı 2 boru hattı projesinin, Rusya ve Almanya arasındaki doğalgaz dağıtım kapasitesini, Rus gazının geçtiği Polonya ve Ukrayna’ya gitmeden Baltık Denizi boyunca iki katına çıkarması bekleniyor.

Fransa ve Avusturya tarafından desteklenen Almanya, projenin gaz arzının daha istikrarlı ve daha ucuz olmasını sağlayacağını söylerken, ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Akımı 2 projesini defalarca eleştirdi.