Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Ahmedinejad, İran yargısına ateş püskürdü | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

İran eski İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, dün Yargı Erki Başkanı’nı sert ifadelerle kınadı. “Beni yolsuzluk ve fitne çıkarmakla suçlayanlara bunu ispatlamaları için 48 saat mühlet veriyorum. Aksi takdirde konuşacağım. Yargı ıslah olursa ülke ıslah olacaktır” ifadelerini kullandı.

Ahmedinejad ve İran yönetimi arasındaki bir süredir devam eden gerilim İran eski Cumhurbaşkanı’nın Yargı Erki Başkanı Sadık Laricani’yi hedef alan bir video yayınlamasıyla daha da arttı. Ahmedinejad, geçen hafta kendisini fitne çıkarmakla suçlayan Laricani’ye cevap verdiği videoda şunları söyledi:

“Laricani’nin artık adaletten uzaklaştığı çok açık. Halk, Laricani’nin yargının başında bulunmasını istemiyor. Onun görevde kalması ülkeye, devrime ve rejime zarardır. Laricani, rejimin, halkın ve devrimin haklarını ihlal ederek gasp yapıyor. Bugün kimin sapkın kimin fitne çıkardığını söyleme hakkına sahibiz. Yargı Erki Başkanı, hükümetin fonlarını çalıyor, finansal krize ve işsizliğe neden oluyor.”

Ahmedinejad, Laricani’nin yargıda görev yapması hakkında da “Yargı Başkanı, en büyük suçunu başkalarına hakaret ederek ve dürüst insanlara iftira atarak gerçekleştirdi. Yargı Başkanı, gayretli ve adil bir yönetici olmalıdır” dedi.

Laricani, perşembe günü düzenlediği basın toplantısında Ahmedinejad’ı rejimin görüntüsünü çarpıtmak ve fitne çıkarmakla suçlayan sert eleştirilerde bulundu. Aynı zamanda kendisini, İran liderinin yargının sorunlarını görmezden geldiği izlenimini vermeye çalışmakla itham etti.

Ahmedinejad, kendisini suçlayanları bunu ispatlamaya çağırdı. İran Başsavcısı ise “Ahmedinejad’a gerekli cevabı vereceğiz” dedi.

Mahmud Ahmedinejad, geçen ay İran’ın Dini Lideri Ali Hamaney’e yazdığı açık mektupta da İran yargısını eleştirmişti.

Bu, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin son seçim kampanyasında seçimlere müdahale edildiği suçlamasının ardından İran yargısına yapılan ikinci ciddi eleştiri oldu.