Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Daha güvenli mobil cihazlar için ipuçları | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Londra: Şarku’l Avsat

Kullanıcılar, doğru politika ve uygulamaları benimserlerse mobil cihazlar geleneksel ofis cihazlarından daha güvenli hale gelebilir. Peki, daha güvenli ve faydalı mobil cihazlar için dikkat edilmesi gerekenler neler?

Koruma ipuçları

-İşletim sistemi sürekli güncellenmelidir. Donanım sistemleri satıcıları birçok sorunla karşılaştıkları için eski ve mevcut sistemleri sürekli olarak güncelliyorlar. Yaşanılan problemler sebebiyle ise ne yazık ki birçok kurum ve kişi periyodik güncelleme yapmıyor.

Destell Networks Research Lab tarafından hazırlanan raporda, mobil cihazların yüzde 60’ı robotik saldırılarla uzaktan çalıştırılıyor. Çalışan milyonlarca mobil cihazın var olduğunu düşünürsek bu rakam küçük görünebilir.

-Cihazın korunması çıkarılmamalı. Her hangi bir alanda insanlar daha iyi şeyler yaptıklarını düşünebilirler. Mesela bu durumu bazı işletim sistemlerinin kopyalarını indirerek gösterebilirler. Bazı donanımların güvenlik açıklarına karşı savunmasız olduğunu söylemek sizi şaşırtmış olabilir.

Sanal Özel Ağ (VPN) kullananlar iyi bir şifreleme sistemi ile güvenliği sağlayabilirler.

Hücresel veri normal Wi-Fi den daha güvenli, ancak bu hacklenebilir ihtimalinin olmadığı anlamına gelmiyor. Hücresel ağlara erişmek her ne kadar yasa dışı olsa da bir şekilde erişime sağlanacağından şüphe yok. Neredeyse bütün mobil cihazlar veri iletimi için kullanılan bilginin kullanıcı bilgisine sahip olmadan hücresel ve kablosuz ağlara bağlanabiliyor.

Çözüm Basit: Taşınabilir cihazlarınızı size özel VPN ile kullanabilirsiniz.

Cihaz için güvenli bir şifre kullanmak gerekiyor. Bir mobil cihazın çalınmasından daha kötü bir şey varsa o da verilerinizin elden gitmesine yarayacak basit şifrelerdir.

Biyolojik göstergeler, mekanizmaların kendi şirketlerinin güvenlik gereksinimleri karşılaması durumunda kullanıcılar üzerindeki yük azalabilir. Kimlik doğrulaması ardından verilen şifre, parmak izi veya yüz tanıma özelliğinde, hiçbir şirket hassas bilgilerin alınmasına izin vermemelidir.

Donanım takviyesi

Kötü amaçlı yazılımları ortadan kaldıracak program indirin. Kullanıcılar genel olarak akıllı telefonların kötü amaçlı yazılımlar tarafından saldırıya uğramayacağını sanıyor. Piyasalarda mobil cihazlar için çok sayıda kötü amaçlı yazılım önleyici ürünler bulunuyor.

Veri parçalanması. Akıllı telefonlar ve tabletler genellikle kişisel ve profesyonel bilgileri aynı anda içerir. Mobil telefonlardaki BT’nin görevi, kişisel ve profesyonel bilgiler arasındaki verileri bölmek için bir program aracılığıyla kullanıcıların bilgilerini korumaktır.

Wi-Fi’ye dikkat edin. Mobil kullanıcıları bazen farkına varmadan onlarca kablosuz ağa bağlanabilir.

Güvenlik sorunlarını azaltmak için mobil ayarlarının değişmesi gereklidir. Böylelikle her hangi bir alanda, her hangi bir ağa katılmak için aygıtın izin vermesi gerekiyor.

Veri Desteği. Bulut hizmeti verileri yedeklemeyi sağlar. Akıllı telefonlar, tabletler ve dizüstü bilgisayarlarda verilerin düzenli olarak yedeklenmesi önemlidir.

İkili kimlik doğrulama kullanmalısınız. Cihazlar genel olarak yalnızca kimlik doğrulama faktörü ile korunurlar. Bireysel uygulamalar, ağlar ve servisler cihaza erişime izin vermek için sadece bir şifreden daha fazlasını isteyecek şekilde ayarlanmalıdır.

Mobil Cihaz Yönetimi akıllıca kullanılmalı. Bir şirket mobil cihazı söz konusu olduğunda mobil cihaz yönetimi yazılımı ve alternatif yazılımlar kullanılabilir.

Mobil Cihaz Yönetim Yazılımı, şirketler için kullanılan mobil cihazlar için son derece önemlidir.