Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Deniz tabanına yerleştirilen Suudi Arabistan bayrağı, Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Suudi Arabistan bayrağı deniz tabanını süsleyen dünyanın en büyük bayrağı olarak, Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi. Kızıl Deniz’de suyun 87 metre derinliğinde bulunan bayrak, 87 metrekarelik bir alanı kapsıyor.

Guinness Rekorlar Kitabı’nın öngördüğü koşullar ve standartların sağlanması ile daha önce 60 metre olan derinlik ölçüsüyle kaydedilen rekor egale edilerek, yeni rekor kırıldı. Suudi Arabistan bu rekorla birlikte, bu ay ikinci kez adını rekorlar kitabına yazdırmayı başardı.

Bu rekor denemesine 180’den fazla dalgıç katıldı. Etkinliğe katılan farklı milletlerden 78 dalış eğitmeni, Suudi Arabistan’a teşekkürlerini iletti.

Etkinlik sorumlusu Ehab el-Cavi, sudan çıktıktan sonra yaptığı açıklamada, “Vatanımıza duyduğumuz sevginin ve aşkın bir ifadesi olarak, kalbimizin derinliklerinden, Kızıl Deniz’in derinliklerine, Suudi Arabistan bayrağını sererek, vatanı kucaklayan güzel bir etkinlik gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

Fikir nasıl ortaya çıktı?

Ehab el-Cavi, “Tüplü dalış eğitmeni Rebhi Skaik ortaya böyle bir fikir attı. Bu fikir doğrultusunda, denizin 87 metre derinliğine, 87 metre kare alana, alanında uzmanlaşmış 180’den fazla dalgıç ile büyük bir Suudi Arabistan bayrağı serilerek gerçekleştirildi. Bir önceki rekorda denizin 60 metre derinliğine ulaşılmış. Ancak buna meydan okuyan ekibimiz, önceki rekoru egale etmek için çok çalıştı. Suudi Arabistan’ın 87. kuruluş yıldönümüne ithafen, bu yeni rekor kırıldı” dedi.

Cidde’den dünyaya mesaj

Ülkelerine olan sevgi ve şükranlarını ifade etmek için tüm enerjilerini ve yeteneklerini ortaya koyarak imkânsızı başaran ekip, tüm dünyaya, ‘Kızıl Denizin Gelini’ olarak adlandırılan Cidde şehrinin, tüm turizm imkanlarına sahip olduğu mesajını duyurmaya çalıştı.

Guinness Rekorlar Kitabı, bayrağın deniz yüzeyinde hiçbir insan müdahalesi olmadan tek başına kalabilmesini şart koşmuştu. Ekip, ilk denemesi olmasını rağmen, yarım saat süren bayrak serme işleminin ardından, bayrağı fotoğrafladı. Ancak bayrağın etrafında kimsenin olmadığının tam anlaşılamaması sebebiyle ekip, Guinness’in bu şartını garanti altına almak için, dördü fotoğrafçı, 10 kişilik dalgıç grubu, tekrar dalış yaparak bayrağı yeniden fotoğrafladılar.

Bayrağı serilmesi için ölü mercanlar kullanıldı

Dalgıçların, bayrağın deniz zeminine serilme işleminden bir gün önce, gerekli olan derinliğe dalış yaparak, bayrağı tutacak halatları ve metal aletleri yerleştirdiler. Ekip ertesi gün bayrağı denize indirdi. Ekip içersinde bayrağın dört tarafı için ayrı takımlar vardı. Bu takımlara, bayrağın, deniz ve çevresine zarar vermeyecek şekilde yerleştirmesi talimatı verildi. Ekip bu süreçte bayrağın serilmesi işlemi için, ölü mercan kayalarını kullandı.