Başbakan Saad Hariri, Hizbullah’la bir diyalog kurduğunu ancak onunla aynı fikirde olmadığını açıkladı. Aynı zamanda Nasrallah’ın Lübnan’ı ve Sünni kesimi hedef aldığını da belirtti.
Hariri sözlerine şöyle devam etti: “Sünnileri korumak için, kendi çıkarlarına bakmadan toplumun çıkarları ve ülkenin çıkarları için kendilerini feda eden Temmam Saib Sellam ve şehit Başbakan Refik Hariri tarafından benimsenen yaklaşımı sürdürmek gerekiyor”
Hariri, eski Başbakan Temmam Sellam’a yaptığı ziyarette şunları söyledi: “Biz ve siz, bu zorlukların ve hedeflerin önünde, istediğimiz şeyi elde etmek için hikmet ve diyaloga sahip olmalıyız. Gerçek şu ki, ülkede devam eden hiçbir şey normal değil. Güçlü bir devlet ve kurumlara sahip olmak, işe yaramayan bir ülke ya da devlet kurmayan ve insanlara hizmet sunmayan diğer her şey normal.”
Geçtiğimiz bir buçuk yıl boyunca istikrar ve güvenliğe ulaşıldığına dikkat çekerek, “ekonomiyi canlandırmak için çalışmak zorundayız. Orduyu ve güvenlik güçlerini güçlendirmek ve desteklemek için Roma’ya gittik ve şimdi ekonomiyi yükseltmek için Paris’e gidiyoruz” dedi.
Başbakan Hariri, 6 Nisan’da Lübnan’ın desteğiyle düzenlenen Paris’teki Sedir Konferansı’nın 900 binden fazla iş fırsatı sunacağına dikkat çekti.
Projelerini “yalan” olarak nitelendirenlere karşılık veren Hariri, “vaatleri başlatmak için projelerimiz var ancak tekere çomak için uğraşanlar var. Artık bu çabaları daha çabul bertaraf ediyoruz çünkü tüm kesimlerle diyaloğa geçtik” dedi.
Hariri ziyaret sonrası şöyle konuştu: “Unutmayın ki bir noktada size şunu söyleyen birileri vardı: Saad Hariri Hizbullah ile diyaloğu nasıl açıyor? Ama eğer Hizbullah ile diyaloğum yoksa, kiminle diyaloğu tutacağım? Onlarla katılmadığımız noktaları değerlendiriyoruz. Refik Hariri’nin önce geldiğini ve tek başına olduğunu ve parlamentosu veya çok sayıda bakanı olmadığını hatırlayalım, ancak Refik Hariri’nin başardığı şey herkesle konuşmak ve ülkenin çıkarını gözetmekti. Bugün yaptığımız şey bu.
Refik Hariri okulundan herkesle konuşmamız gerektiğini öğrendik. Bu yüzden bütçeyi hazırlayabildik ve seçim yasasını tamamladık, biraz zor olabilir ancak bu yasanın temeli, oy kullanma yüzdesinin yüksek olması başkalarının başarı şansını yitirmesi demektir.”
Son olarak Başbakan Said Hariri, 6 Mayıs’ta yapılması planlanan seçimlerde Beyrut halkına yoğun oylama çağrısında bulundu.