Lübnan Enformasyon Bakanı Melhem Reyaşi, “Lübnan ifade özgürlüğü üzerine kurulan bir devlettir. Her farklı görüş sahibi olan suçlu değildir. Ghanem’in suçu ise gazetecileri koruyan bir sendikanın varlığı reddetmesidir” açıklamasında bulundu.
Lübnan yargısı, Ghanem’i gazeteci İbrahim Al-Marhi ve meslektaşı İdvan el-Ahmari ile katıldığı ve Avn’ın siyasetini eleştirdikleri “Kalam en-Nas” adlı televizyon programında Lübnan Cumhurbaşkanı’nı aşağılamakla suçladı.
Beyrut Arap Üniversitesi Medya Bölümü öğrencileri ile yaptığı görüşmede Reyaşi, Lübnan’daki medya çalışanlarını koruma ve sendika dokunulmazlığına ilişkin açıklamalarda bulundu. Medya kuruluşlarının mesleki olarak emekli fonundan yoksun olduklarını inkâr etmedi. Reyaşi, eski yasanın muhafaza edilerek Bilgi ve İletişim Komisyonu’nda Editörler Sendikası için yeni yasayı uygulamaya yönelik çalışmaların sürdüğünü vurguladı.
Reyaşi, Ghanem hakkında da açıklamalarda bulundu:
“Soruşturma yapmak için hikâye yazıldığını görüyoruz. Medyayı koruyan bir sendika olsaydı hiç kimse sendikanın izni olmadan herhangi bir gazeteciyi çağırmaya cesaret edemezdi. Her farklı görüş sahibi suçlu değildir. Lübnan ifade özgürlüğü üzerine kurulu bir devlettir. Farklı görüşleri tanımak önemlidir.”
Reyaşi, öğrencilerle yaptığı söyleşide Lübnan ekranlarında etik olmayan programları da gündeme getirdi. Aile gözlemevi kurulduğunu ifade eden Reyaşi, Kainat Güzeli seçilen Georgina Rizk başkanlığında seçkin bir grubun ekranlardaki program ve dizileri incelemek üzere görevlendirildiğini söyledi. Sonuçların herkesin ulaşabileceği şekilde Ulusal Medya Ajansı vasıtasıyla yayınlanacağını belirtti.