Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Mısır: Musa Dağı’na ‘İnsanlık Anıtı’ | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Kahire/Şarku’l Avsat

Mısır’ın Sina Yarımadası bölgesinde yer alan, Müslümanlar, Hristiyanlar ve Yahudiler için kutsal kabul edilen Musa Dağı’nın eteklerine insanlık anıtı dikilecek.

Mısır yönetimi, Dünya Gençlik Forumu’nun faaliyetleri çerçevesinde “İnsanlık Anıtı” nın yapılacağını duyurdu.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi himayesinde düzenlenen ve 4 gün sürecek Dünya Gençlik Forumu’na 160 ülkeden 5 binden fazla genç iştirak ediyor.

Mısır’ın Şarm eş-Şeyh turistik beldesinde dün gece başlayan Dünya Gençlik Forumu organizatörlüğü tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, anıtın foruma katılan 72 farklı devletten heykeltıraş tarafından yapılacağı belirtildi

İnsanlık anıtının bir kalp şeklinde düşünüldüğü ve kalbi oluşturacak olan bütün parçaların ölçülerinin, insanlar arasındaki eşitliği sembolize edeceği için aynı olacağı belirtildi.

Forum yönetimi yaptığı resmi bir açıklamada, “Mısır halkı arasındaki özel değeri nedeniyle insanlığı yeniden canlandırmak için Sina topraklarının seçildiğini belirtti. Hazreti Musa’nın Allah ile konuştuğu dağ olarak bilinen Sina Dağı’nın bulunduğu bölgede, Mısırlı Hristiyanlara ait çok sayıda manastır yer alıyor. Yahudiler tarafından da kutsal sayılan bölge, her yıl binlerce Müslüman ziyaretçiyi de ağırlıyor. Bu yüzden, Sina toprakları, insanlığı en iyi biçimde sembolik ifade edecek kutsal bir nokta olarak seçildi. Anıtın yeri olarak, kenti yüksek bir noktadan gören, insanlığın tüm dünyaya yeniden canlandırılması mesajının yayılmasına işaret etmek için gökyüzüne en yakın olan yer olarak Şarm eş-Şeyh noktası belirlendi.

Böylece her sembol, farklı dinlere ve kültürlere bakmaksızın, insan eşitliğini gösterecek ve bir dünya devletinin perspektifini yansıtacak.

Anıt yapımına katılan sanatçılar iki gruba ayrıldı: Birincisi 15-31 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Şarm Eş-Şeyh Sempozyumunda, Vadi Al Horum’daki Organizasyon Komitesi tarafından belirlenen yerde yapılan heykeltraşlık çalışmaları, ikinci grup, kendi ülkesinde yaptığı eserleri göndererek katıldı.

Anıtın yapımına 72 farklı devletten 32 ile 73 yaş arasında 400 civarında heykeltıraşın katılacağı, Danimarka, Filistin, Birleşik Arap Emirlikleri ve Filipinler’den heykeltraşlar heykellerini Şarm El-Şeyh’e gönderildiği, , diğerlerine de davetlerin yapıldığı öğrenildi.