Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Misk Vakfı ile BM’den Gençlik 2030 Stratejisi’ne destek anlaşması | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın kurucusu olduğu insani yardım kuruluşu Misk ile Birleşmiş Milletler (BM) arasında stratejik ortaklık anlaşması imzalandı.

BM 73. Genel Kurulu öncesinde imzalanan anlaşmayla, Gençlik 2030 Stratejisi adını taşıyan BM gençlik stratejisinin güçlendirilmesi ve dünya çapındaki gençlik projelerine destek verilmesi amaçlanıyor.

Pazartesi günü, ABD’nin New York kentindeki BM Genel Merkezi’nde, MİSK Vakfı Merkezi Başkanı Bedr el-Asakir ve BM Gençlik Elçisi Jayathma Wickramanayake arasında imzalanan anlaşma töreninde, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr ile BM Genel Sekreteri Antonio Guterres de hazır bulundu.

MİSK Vakfı, BM’nin gençlik stratejisinin çalışmalarını destekleyen ilk stratejik ortak olurken, söz konusu anlaşma, Gençlik 2030 Stratejisi alanında imzalanan ilk uluslararası anlaşma olma özelliği taşıyor.

Misk Vakfı’ndan ‘gençlere kaliteli eğitim ve öğretim sağlanması girişimine’ destek

BM’nin Gençlik 2030 Stratejisi, gençliğin kalkınmasını ve 2030 yılına kadar 50 milyon gencin rolünün aktifleştirerek BM’nin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmasını hedefleniyor. Bir diğer deyişle, söz konusu anlaşmayla, Suudi gençlerin yanı sıra dünyanın dört bir yanındaki gençlere hizmet veren çok sayıda girişim ve hizmet programlarının uygulanmasını hedefleniyor. Ayrıca her iki tarafın da gençlerin 2020’ye kadar olumlu değişimin öncüleri olmaları amacıyla, becerilerini ve eğitimlerini geliştirmek için gerekli olan programlar üzerinde çalışmalarda bulunacakları belirtiliyor.

Bu ortaklıkla Misk Vakfı, BM Genel Sekreteri tarafından gençler için başlatılan BM stratejisinin uygulanmasına katılan ilk sivil toplum örgütü oldu. Guterres, Pazartesi günü “BM Gençlik Stratejisi: Gençlik 2030”un, eğitim ve beceri alanında yatırım yapılarak, 2030 yılına kadar gençlerin sürdürülebilir kalkınmayı sağlaması amacıyla başlatıldığını açıkladı.

Söz konusu program, BM’ye üye devletleri, özel ve sivil toplumun üye devletlerine bu alanda çalışmalarda bulunmaları için fırsat sağlıyor. BM’nin gençlerle ve gençler için yaptığı bu çalışmalar koruyucu nitelikte olacak. Program kapsamında AB ve UNICEF’le birlikte yürütülen

2030 yılına kadar her gence kaliteli eğitim, öğretim ya da istihdam sağlanması için yeni bir ortaklık başlatacak. “Sınırsız Kuşak” adlı girişim, halen milyonlarca genci engelleyen, ilerleme ve istikrarı tehdit eden küresel eğitim ve öğretim krizine çözüm bulmayı hedefleyerek, 50 milyon genci 2030’a kadar istihdama hazır konuma getirmeyi amaçlıyor.