Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Riyad Kitap Fuarı, geniş bilgi zenginliğiyle ziyaretçileri kendine çekiyor | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Riyad Uluslararası Kitap Fuarı politik, ekonomik, sosyal, kültürel, sanat ve tarihi konulara ilgi duyan kitap tutkunlarıyla dolup taştı. Çocuk kitaplarının bulunduğu kısımdaki küçük okuyucular fuarın ilgi odağıydı. Fuarın başlattığı ‘Tercüme Maratonu’ girişimi ise Krallık kültürünü, mirasını, sanatını ve geleneklerini tanıtmayı hedefliyor.

Bu yıl düzenlenen kitap fuarı farklı ülke ve milletlerden yüzlerce ziyaretçiyi ağırladı. Ziyaretçiler Suudi Arabistan’ın uygarlık oluşumları, Arapçanın İngilizce ve Fransızca üzerindeki etkileri hakkında bilgi edinme fırsatı buldu. Fuarda Suudi kültürü ve Krallık mirası, sanatı ve gelenekleri alanında tercüme faaliyetini hareketini geçirme amacıyla 200 makale Arapçadan Fransızca ve İngilizceye tercüme edilecek.

Fuarda ayrıca çocukları okumaya ve öğrenmeye devam etmeye teşvik ve motive etmek amacıyla ilgi alanlarına göre köşeler tahsis edildi.

Suudi Arabistan Kültür ve Bilgi Bakanlığı Sözcüsü Dr. Abdullah Malus, 500’den fazla Arap ve uluslararası yayınevinin yanı sıra 250’den fazla kuruluşun katılımı ve 80 kültürel etkinlik ile Riyad Kitap Fuarı’nın benzerleri arasındaki en büyük fuar olduğunu ifade etti. Malus, okur -yazarlığın artırılması ve okuma alışkanlıklarının kazandırılıp geliştirilerek Krallık kültürel mirasını güçlendirmeyi ve desteklemeyi hedefleyen Kültür ve Bilgi Bakanlığı’nın stratejisini takdir etti.

Malus, gençlerin başarıya ulaşmasını sağlamak için yeni getirilen standartlar kapsamında 3 yıldan fazla süren eğitim, takım çalışması ve etkili dijital bir platform oluşturulması gerektiğini belirtti.

Riyad Kitap Fuarı’nda görevli Tarık Havaci, Şarku’l Avsat’a yaptığı açıklamada çeşitli alanlarda 50 binden fazla kitabın yanı sıra kültürel mirası destekleyen 10 yeni kitapla fuara katıldıklarını kaydetti.

Havaci, çocuk, genç ve yetişkin okuyucular için serginin bu sene zengin kültürel etkinlikler düzenlediğini ve bu yılki fuarda ilginç yeni başlıklar sunarak beklentileri karşılamayı hedeflendiğine dikkati çekti.

Fuar ziyaretçilerinden Fadva el Taimi, Şarku’l Avsat’a verdiği röportajda kitabın okuyucuya verdiği lezzetin yanı sıra özel bir ilişki de kurduğunu belirterek “Kitabın okuyucuyla ilişkisi zamanın zorluklarından daha güçlüdür” dedi. Taimi, yazarlar ve okurlar arasındaki boşluğun, dünyanın dört bir yanında yaşanan yıkım, ölüm, korku ve hastalığın yol açtığı durumların yanı sıra çoğu insanı meşgul eden geçim şartlarından da kaynaklandığını ifade etti.