Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Suudi Arabistan, Endonezya, Fransa ve Irak’taki terör saldırılarını kınadı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Suudi Arabistan, Endonezya’nın Surabaya şehrinde 3 kilisenin bombalanmasını, Fransa’nın başkenti Paris’te yaşanan silahlı saldırı ve Irak’ın Kerkük şehrinde yapılan patlamayı şiddetle kınadı.

Suudi yetkililer tüm dünyada güvenlik ve istikrarı hedeflediklerini, terörizme karşı mücadelede “kardeş ve dost” ülkelerle dayanışma içinde olduklarını vurguladı.

Öte yandan Suudi Arabistan Büyük Alimler Kurulu Genel Sekreterliği, Endonezya’da 3 kiliseyi hedefleyen saldırıları kınadı.

Kurul İslam’ın terörizmi yasakladığını ve failleri suçlu bulduğunu hatırlattı.

Suudi Alimler Kurulu ve Genel Sekreterlik çeşitli terör olaylarında hayatını kaybeden kurbanların milliyetlerine ve dinlerine bakılmaksızın yaşam haklarının savunulması gerektiğini belirtti.

Alimler Kurulu yaptığı açıklamada “İbadet yerlerini hedeflemek ve güvenliği tehlikeye atmak İslam hukukunda yasaktır” ifadesini kullandı.

Paris Emniyet Müdürlüğünden yapılan 13 Mayıs’taki açıklamasında, başkentte Opera Meydanı’na yakın bir bölgede, DEAŞ’lı Khamzat Azimov’un bıçakla yayalara saldırdığı 1 kişiyi öldürdüĞÜ, 2’si ağır 4 kişi yi de yaraladığını duyurdu.

Saldırıda bir kişinin öldüğü, ikisi ağır 4 kişinin yaralandığı, bıçaklı saldırganın ölü ele geçirildiği belirtildi.

DEAŞ aynı gün Irak’ın Kerkük kentindeki Sünni Arap bölgesinde araç ile, parlamento seçimlerine yönelik önlem alan güvenlik güçlerine karşı bombalı saldırı gerçekleştirdi. İki seçmen ve bir gözlemci öldü.

Endonezya’nın Surabaya kentinde dün kiliseleri hedef alan ve en az 13 kişinin öldüğü intihar saldırılarının ardından, bugün (14 Mayıs) sabah saatlerinde de bir intihar saldırısı düzenlendi. Tüm saldırıları DEAŞ terör örgütü üstlendi.

Yaklaşık 260 milyonluk nüfusuyla dünyanın en kalabalık 4. ülkesi olan Endonezya, en kalabalık Müslüman nüfusu barındırıyor. Ülke nüfusunun yüzde 87’si Müslüman, yüzde 10’u Hristiyan, yüzde 1,7’si Hindu ve yüzde 1,3’ü de diğer inanç sahiplerinden oluşuyor.